Hjort i sursøt saus

Ingredienser grytestek av hjort på 750 g 1 stor løk, hakket 2 store gulrøtter, hakket 2 stilker selleri, snittet 4 hvitløkfedder, skrelt og knust suppekvast av 1 laurbærblad og 2 kvister hver av rosmarin og timian svart pepper 6 einerbær 4 ss olivenolje 1 1/2 dl rødvineddik 3 dl rødvin salt mel til å drysse på kjøttet 60 g mørk bitter sjokolade, reven 1 ss honning 2 ss hakket frisk persille

Fremgangsmåte

Rens kjøttet og skjær det i store biter.

Legg kjøttstykkene i en bolle sammen med løk, gulrøtter og selleri. Tilsett hvitløk og suppekvast, einerbær og rikelig med pepper. Hell over halvparten av oljen, 2 ss eddik og all vinen. Sett til marinering i minst 4 timer, helst natten over.

Hvis du vil lage retten i en stekeovn må den forvarmes til 140 C. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk av det. Ha salt og pepper i melet og dryss på kjøttet. Varm opp resten av oljen i en gryte og brun kjøttet.

Ta kjøttet opp av gryten og sett det til side. Sil grønnsakmarinaden og ta vare på væsken. Varm opp grønnsakene i gryten i 5 minutter.

Kok opp marinaden i en liten kjele. Ha i sjokoladen, rør til den er smeltet. Legg kjøttet tilbake i gryten, hell over den varme marinaden og, om nødvendig, nok vann til å dekke kjøttet. Dekk gryten med aluminiumsfolie og legg deretter på lokket. Sett gryten på komfyren på svak varme, slik at væsken såvidt beveger seg, og la det surre i 2 1/2 – 3 timer.

Rett før servering lager du en sukkerlake ved å blande honningen med 2 ss vann på svak varme. Rør inn resten av eddiken og la det boblekoke i 2 minutter. Ha denne blandingen i gryten.

Juster mengden salt og pepper og smaksbalansen – ha i mer eddik, om ønskelig – dryss til slutt persille over retten.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top