4 skiver loff 1 dl fløte 1 dl vichyvann, farris eller selters 1 ss rårevet løk 2 ss konjakk 1 ss knuste einerbær 1 ts salt 2 krm blandingskrydder 250 g farse av hjort 200 g medisterfarse 2 ss smør eller margarin
Smuldre loffen og legg den i en bolle med føte og vichyvann i ca 10 minutter.
Bland i løk, konjakk og krydder. Tilsett farsen og rør deigen smidig. Form farsen til jevnstore kjøttboller. Legg dem på en fuktet skjærefjøl. Brun stekefettet i en stekepanne og legg i kjøttbollene, ikke for mange i gangen.
Brun kjøttbollene pent på alle sider, senk varmen og etterstek dem i ca 5 minutter.
Legg tilbake de stekte kjøttbollene og varm dem forsiktig.
Server kjøttbollene med en rotpuré (se egen oppskrift) og salat eller poteter, saus og sylteagurk.