1 kg benfritt kjøtt fra bog eller bryst 2 ts salt 1/2 løk grønt fra en purre 1 gulrot 1 laurbærblad 2 nellikspiker 7 dl vann 1 buljongterning 1/2 ts hvit pepper 80 g hvetemel 3 dl melk 1 dl fløte persillebunt 800 g grønnsaker til garnityr, etter årstid
Frikassé lahes helst av kjøtt fra kalv eller ungdyr, men kjøtt fra voksne dyr kan også brukes. Beregn i så fall litt lenger koketid.
Kutt kjøttet i terninger på ca 50 g og legg dem i vann og kok opp. Skum av.
Tilsett salt og krydder. Legg i purre, løk og gulrot i store biter. Kok til kjøttet er mørt, ca 90 minutter. Sil av og sorter ut kjøttet.
Rør ut melet i melken og slå dette i kraften. La sausen koke i 15 minutter.
Kutt grønnsakene til garnityr i terninger. Bruk grønnsaker med forskjellige farger. Gulrot, broccoli og sellerirot gir fin fargeblanding. Forvell disse i vann før de has i sausen sammen med kjøttet. Tilsett fløte. La alt koke i 5 minutter. Strø over rikelig med hakket persille. Server med kokte poteter.