500 g ytrefilet av hjort 125 g geitemysost 1 sjalottløk 25 g margarin eller smør 1 eggeplomme 1/2 s hakket fersk merian 1/2 ss hakket frisk timian salt pepper 25 g margarin eller smør 3 dl sjy 1 ss maisennajevning 1 ss balsamivoeddik eller soya
Rens fileten og fjern hinner. Skjær med en kniv at snitt langsgående ene siden, nesten tvers igjennom. Rull fileten bakover og snitt hele tiden slik at fileten blir tynnskåret. Brett den utover på en fjøl.
Riv mysosten. Skrell og hakk løken og fres den i matfettet til den blir myk. La løken bli noe avkjølt og tilsett eggeplommen og osten. Krydre.
Smør blandingen over kjøttet. Rull den sammen og bind den sammen med bomullshyssing. Legg kjøttet i en ildfast form med litt smeltet matfett. Pensle kjøttet med matfettet og krydre med salt og pepper.
Stek fileten i ovn ved 175 C på nederste rille i ca 45 minutter. Ta ut potetene (se: potettopper med timian under kategori: Poteter) mens kjøttetstår i ovnen.
Sil buljongen fra formen over i en kjele. Jevn eventuelt buljongen med litt maisenna. Smak til med balsamicoeddik eller soya.
Fjern hyssingen og skjær kjøttet i cm.tykke skiver. Legges opp på et varmt serveringsfat med potetmos-topper, saus og salat.